Blogjes

Marktplaats

Voor iedereen die (nog) op Marktplaats zit. Wat een uitvinding is dat. Voor mensen die het gebruiken om tweedehands spullen te kopen of te verkopen zou het een ideaal middel zijn. Maar……….helaas

In deze wereld zijn er mensen die denken:

  • Dat ze kunnen bieden en daarna nooit meer iets van zich hoeven te laten horen.
  • Of dat je akkoord hebt gegeven, maar ze hebben op 6 andere dingen geboden en daar zat toch iets leukers bij.
  • Dat ze een honderdste van de prijs kunnen bieden, want waarschijnlijk moet jij er van af. Dus wat jou veel geld heeft gekost, willen ze eigenlijk voor bijna niets hebben.
  • Dat als ze het niet voor bijna niets mogen hebben, een zielig verhaal wel helpt. Ik heb echt heel weinig geld….ah mag ik het?
  • Dat ze als ze net zo lang zeuren ze wel iemand over kunnen halen voor weinig geld het te verkopen om het daarna voor 10x die prijs in een eigen winkeltje te zetten.

Enzovoorts

Maar nu komt het: wat zijn dat voor een mensen die er plezier aan hebben, als je iets GRATIS af te halen op marktplaats zet, met je afspreken dat ze het komen halen, niet op komen dagen, terwijl jij netjes zit te wachten.
En dan als je een bericht stuurt, niet reageren, , maar om een of andere stomme reden hun telefoonnummer hebben opgegeven. Als je naar dat telefoonnummer belt, wordt er verbazend genoeg echt opgenomen, door iemand met dezelfde naam als op het Marktplaats account….dus dan denk je weer dat je niet met een Marktplaatsloser te maken hebt. Maar wel vreemd, want de auto-onderweg geluiden die je verwacht hoor je niet aan de andere kant van de telefoon zitten ze ergens in een kantoor.
Krijg je een vreemde reden te horen (ze hebben vertraging), “Kan het ook morgenochtend?”
Ja, tuurlijk, geen probleem. En vervolgens de volgende ochtend hetzelfde riedeltje, hele ochtend wachten, netjes thuis blijven, berichtjes op marktplaats checken, je bijna zorgen maken, zou er iets gebeurd zijn? Kunnen ze het niet vinden, is je routebeschrijving niet ok? Heb je het adres wel goed doorgegeven?
Totdat je ontploft en zo’n zin hebt om even te bellen en te zeggen: Zeg Scheithommel, ik kom wel even bij jou langs, met die gratis af te halen tegels, en dan lever ik ze bij je binnen af, door het raam heen. Geen probleem!!

Hallo daar

We leven in een van de rijkste landen ter wereld, toch?

We hebben alles wat we willen, en als we het niet hebben kopen we het, toch?

Op Facebook en Instagram hebben we echt een topleven, we eten het lekkerste, we doen hele leuke dingen, we zijn bij vrienden, sporten, gaan op reis. Wauw! Iedereen beroemd, toch?

Hoe komt het dan dat zoveel mensen eenzaam zijn, gaan scheiden, zich stiekem k.t voelen, burnout raken, midlife crisissen….en ga zo maar door.

De blog is voor al die momenten dat het leven niet zo socialmedia rijp is. Dus het anti-facebook, anti-instagram gevoel.

Omdat je van facebook niet happy wordt, als je ziet hoe leuk een ander het heeft, zet dat ons eigen leven onder druk. Dan hopen we dat je van deze blog wel happy wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *